Dirigent

Reeds op jonge leeftijd begon Peter Stam met koorzang, orgel en viool. Zijn voorkeur voor orgel bleek al snel en na het behalen van een aantal prijzen op verschillende muziekconcoursen besloot hij zich op dit instrument te concentreren.  In 1988 studeerde hij voor Docerend Musicus af (Alkmaar) en in 1990 behaalde hij zijn Uitvoerend Musicus diploma in Enschede. 

Hij verzorgde tal van concerten en trad als solist onder meer op met het Conservatorium Orkest en het VU-orkest te Amsterdam. Daarnaast studeerde hij compositie bij Daan Manneke en Geert van Keulen en orkestdirectie bij Joop van Zon, eveneens in Amsterdam. 

Behalve voor klassieke muziek had hij ook altijd interesse in lichte muziek en volgde Masterclasses bij het Metropoolorkest. Ook hield hij zich bezig met muziektheater, waaronder een grote productie in het kader van 750 jaar Haarlem. 

Sinds 1993 dirigeert hij met veel plezier het Noordhollands Promenade Orkest. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de muziekscholen van Haarlem en Heemskerk. Sinds 1998 dirigeert hij tevens het Symfonieorkest Divertimento uit Heemskerk.